Milyonların beklediği haber geldi. 2024 yılında uygulanacak asgari ücret tutarı 17 bin 2 lira oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 asgari ücret görüşmelerinin ardından “Net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız” dedi.

Asgari ücrete yüzde 49 zam

Böylece brüt asgari ücret 20 bin 2 liraya yükseldi. Asgari ücretli bir çalışanın işverene maliyeti ise 23 bin 502 lira oldu.

2023 yılında asgari ücrete iki kez zam yapılmıştı. Ocak ayında yüzde 54.7, temmuz ayında ise yüzde 34.04 oranında zam yapılmıştı. Yıllık zam yüzde 107 olarak gerçekleşmişti.

İşçi ve işveren temsilcileri arasında anlaşma sağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işçi ve işveren temsilcileri ile gerçekleştirdiği asgari ücret görüşmesi sona erdi. Toplantının ardından Bakan Işıkhan, TÜRK İŞ ve TİSK Başkanları açıklamalarda bulundu.

TÜRK İŞ Başkanı Atalay: Talebimiz 18 bin liraydı

TÜRK İŞ Başkanı Ergun Atalay “Talebimiz 18 bin liraydı. Yılda iki kez yapılmasıydı. Ama anlaşılan rakam 17 bin lira. Burada TÜRK İŞ’in talebini anlatmış oldum. Bu geçim ücreti oldu. Benim burada bir an evvel enflasyon dursun, pazarlığa gerek yok şeklindedir.” dedi.

TİSK Başkanı Akkol: Tarafların tümüne fayda sağlayacak asgari ücret tespit edildi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol “Sayın bakanımız ifade etti. Uzun ve zorlu süreci geride bırakıyoruz. Dengeli ve sosyal tarafların tümüne fayda sağlayacak asgari ücret tespit edildi. Pozitf mesajlarla çalışma hayatına katkı sunmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Asgari ücret 578 dolara yükseldi

Bugünkü kura göre net asgari ücret 578 dolara yükseldi.