Çocukların Refahı Ön Planda:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mart ayında 884,7 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaparak çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanmasına katkıda bulundu. Bu önemli adım, çocukların aile ortamında büyümelerine ve sağlıklı bir şekilde gelişmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Aile Odaklı Yaklaşım:

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini vurguladı. SED ile çocukları ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde desteklemeyi ve milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Çocukların Geleceği İçin Yatırım:

Aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığıyla yetişebilmeleri için gayret gösterdiklerini aktaran Göktaş, “Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz.” dedi. Bu kapsamda yapılan SED ödemeleri, çocukların geleceğine yapılan bir yatırım olarak değerlendirilebilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın SED ödemeleri, çocukların refahı için önemli bir adım. Bu sayede çocuklar, aile ortamında sevgi ve şefkatle büyüyebilecek ve eğitimlerine devam ederek topluma katkıda bulunabilecek bireyler olarak yetişebilecekler.