Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi kampanyası hayata geçiriliyor. Kampanya kapsamında, hiç evi olmayan vatandaşlara 15 yıl vadeli ve yüzde 1.20 faiz oranlı kredi imkanı sunulacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuya ilişkin “Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu. Yılmaz’ın bu açıklamasının ardından, ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilgili detaylar merak konusu oldu.

Kampanyadan kimler yararlanabilecek?

Kampanyadan, hiç evi olmayan ve konut satın almak isteyen vatandaşlar yararlanabilecek. Kampanya kapsamında, kredi tutarı konutun değerinin yüzde 80’ine kadar çıkabilecek.

Kampanya ne zaman başlayacak?

Kampanya ile ilgili detayların henüz netleşmemesi nedeniyle, kampanyanın ne zaman başlayacağı da belli değil. Ancak, kampanyanın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Kampanyadan nasıl yararlanılacak?

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, bankaların konut kredisi başvuru şartlarına uygun olmaları gerekiyor. Bankalara yapılacak başvurular, kampanyanın başlamasıyla birlikte alınmaya başlanacak.

Kampanyadan yararlanmanın avantajları nelerdir?

Kampanyadan yararlanacak vatandaşlar, düşük faiz oranı ve uzun vade sayesinde, konut sahibi olmak için daha az maliyetle kredi kullanabilecekler.

Kampanya, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Kampanya ile birlikte, daha fazla vatandaş ev sahibi olma şansı elde edecek.